Kommunens svar ang höga hastigheter

Styrelsen skickade en skrivelse till kommunen i december beträffande de höga hastigheterna på Hästängsuddsvägen. Vi har nu fått ett svar:

Hej Kai och först av allt måste vi be om ursäkt för att ni inte fått någon återkoppling sedan ert inskickade brev.
 
Vi (kommunen) har planerat att genomföra hastighetsmätningar under 2017 för att få en uppfattning om hastigheterna och antalet fordon som passerar förbi.
 
Kontroll/Övervakning av trafikregler ligger hos polisen, och vi informerar dessa om när och var vi får in synpunkter på hastighetsöverträdelser eller andra problem.
 
Att hållplatserna inte är indragna i fickor är ju främst ur trafiksäkerhetsaspekt, för att hålla nere hastigheter på förbipasserande fordon. De regler som finns på platsen är utmärkta enligt praxis.
 
Åtgärder på vägarna ska inrymmas i budget, och är det stora åtgärder så ska det gå via kommunstyrelsens investeringsbudget. Vi har inte något förslag på åtgärder på Hästängsuddsvägen/Svartgarnsvägen idag, då vi saknar hastighetsmätningar. Därutöver så blir möjliga val av åtgärder begränsade då det även är en arbetsmiljöfråga för de busschaufförer som färdas på vägen. Fel val av åtgärd kan medföra en indragning/skyddsstopp och ingen busstrafik alls i området. Vi måste studera/utreda detta mer innan vi kan lämna svar på ert brev i denna del.


Med vänlig hälsning
Henrik Cederlund
Trafikingenjör
Österåkers kommun, väg- och trafikenheten

 

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Hagström » Simskolan:  ”Blev det någon simskola? Jag hyr ut till några, som har två barn. Hälsningar, So”

  • Jessica » Sommarbrev från HFF och HVF:  ”Stort tack för ert engagemang! Med vänlig hälsning, Jessica”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-