Asfaltering och hastigheten på våra vägar

Hej i sommarvärmen! 

Nu har NCC asfalterat våra gamla oljegrusvägar, finjusteringar mm kommer att ske efter semestrarna och bör vara klara under andra hälften av augusti. I början på augusti kommer vi att gå ut på mejlen och fråga efter synpunkter på eventuella justeringar, som NCC kan behöva göra. 

Vi är alltid tacksamma för synpunkter på vägarna, men försök att undvika att under juli skicka synpunkter om asfalteringen, eftersom vi ändå inte har tillgång till NCC då de har semester och risken finns att vi kanske tappar bort något mejl. 

I augusti kommer också de fasta vägguppen att sättas tillbaka. Vi hade tidigare sex väggupp, tre på Hästängsuddsvägen, två på Skarpängsvägen och ett på Ardennervägen.

Asfalten kan inbjuda till att köra lite fortare än på oljegrus, men vi hoppas givetvis att alla kommer att köra hänsynsfullt och hålla ner farten. Vi ser nu också fler barn än tidigare, som använder vägarna för att exempelvis åka skateboard eller cykla. Detta gör det ännu mer angeläget att köra försiktigt och att hålla en låg hastighet. 

I syfte att påminna om hastigheten kommer vi att på lämpliga ställen placera ut varningsmärken samt på ett par ställen tillfälliga gula väggupp.

Om vi fram till augusti får indikationer på att hastigheten på vägarna är för hög, kommer styrelsen inte tveka att besluta om att sätta upp fler fasta väggupp. Vi hoppas givetvis att vi inte ska behöva göra detta, men styrelsen har ett ansvar för trafiksäkerheten på våra vägar.

Vi vill också passa på att önska alla en fin sommar. 
HVF:s styrelse/Kai

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Hagström » Simskolan:  ”Blev det någon simskola? Jag hyr ut till några, som har två barn. Hälsningar, So”

  • Jessica » Sommarbrev från HFF och HVF:  ”Stort tack för ert engagemang! Med vänlig hälsning, Jessica”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-